Kleiweg 10 | 5145 NB | Waalwijk | +31 (0)416 - 820 218

Kunststof scheiden uit diverse materialen: 5 T/H

De Plastic Recycling Installation reinigt, verkleint en scheidt kunststoffen. De installatie is ontworpen voor het scheiden van een mengsel van kunststoffen en andere materialen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld stenen en metalen. Metalen, zwaardere en lichtere materialen dan plastics en folie worden als eerste via verschillende scheidingsstappen uit het materiaal gehaald. Vreemde kunststoffen zwaarder dan water worden halverwege het proces af gescheiden en in big-bags verpakt. Overgebleven stof en vervuiling wordt verwijderd. Droge polypropyleen of polyethyleen snippers worden aan het einde van het proces in big bags verpakt. De installatie is dan ook bedoeld voor polypropyleen (PP) en high density polyethyleen (HDPE).

De Plastic Recycling Plant heeft diverse gesloten systemen voor luchttransport, luchtfiltering en voor het filteren van proceswater. Het transport van het procesmateriaal tussen de verschillende processtappen gebeurt door middel van transportbanden, transportschroeven en luchttransport. 

De installatie heeft een closed loop-systeem voor het filteren van proceswater. Het water wordt tijdens het recycleproces gefilterd en weer teruggebracht in het recycleproces waar het wordt hergebruikt.

nl_NL